DU ER INVITERT på EN

KULINARISK REISE

Sammen med min kone har vi skapt Restaurant Smak for hylle de mest autentiske smakene fra vår region, servert i en intim og varm atmosfære her på Kræmer Brygge i Tromsø. 
 
Vi ønsker at hvert måltid skal være en oppdagelsesferd i smaker, teksturer og opplevelser – fra havets ferskeste råvarer til grønnsaker og urter hentet rett fra lokale gårder.
 
Menyene våre skifter med årstidene og reflekterer det beste Nord-Norge har å by på, nøye komponert for å gi deg en matopplevelse som hyller regionens rike matkultur.
Smak kombinerer min lidenskap for håndverket på kjøkkenet, med Eva-Lindas varme vertskap og utømmelige kunnskap om mat drikke – slik at du som vår gjest bare kan lene deg tilbake å nyte en kveld med unike retter i en varm, ekte og jordnær atmosfære. Her presenterer vi vår visjon av de rene, naturlige smakene av Nord-Norge – gjerne med en innovativ vri og litt ekstra fokus på detaljene.
 
Sammen med vårt dedikerte team tar vi deg med på en uforglemmelig kulinarisk reise  som vi håper overgår alle dine forventninger og bringer deg tettere på landsdelens gastronomiske hjerte.
Velkommen til bords – vi ser frem til å gi deg en smak av det ekte Nord-Norge
ESPEN RAMNESTEDT
restaurant smak

vi streber etter å skape gode minnersmak

hot chocolate

The special taste

Lorem ipsum dolor sit amet, an cibo comprehensam quo, eu quas mentitum vel. Ea nam aperiri dissentias, vis eros deleniti ocurreret at.

Restaurant Smak er en reise verdt både når det gjelder mat og vin.

Arne Ronold
Vinforum

Tromsøs flotteste matopplevelse!

Mathias Steinbru
godt.no

På Smak er det kjærlighet i hver smak og råvare.

Salt & Pepper
Dagens Næringsliv

Et av de beste måltidene jeg har spist på restaurant det siste året.

White Guide Nordic
Jan 2020
RESTAURANT SMAK ØNSKER DERE

VELKOMMEN

Sammen med min kone Eva-Linda Ruda Ramnestedt har vi skapt Restaurant Smak for å bringe frem de mest autentiske smakene fra vår region, servert i en intim og varm atmosfære her på Kræmer Brygge i Tromsø. 
 
Vi ønsker at hvert måltid skal være en oppdagelsesferd i smaker, teksturer og opplevelser – fra havets ferskeste råvarer til grønnsaker og urter hentet rett fra lokale gårder. Menyene våre skifter med årstidene og reflekterer det beste Nord-Norge har å by på, nøye komponert for å gi deg en kulinarisk reise som hyller regionens rike natur og kultur.
Smak kombinerer min lidenskap for mat, med Eva-Lindas varme vertskap og utømmelige kunnskap om vin og drikke – slik at du som vår gjest kan lene deg tilbake å nyte en kveld med unike retter og god atmosfære. Her presenterer vi vår visjon av de rene, naturlige smakene av Nord-Norge, gjerne med en innovativ vri og kjærlighet for detaljene.
 
Sammen med vårt dedikerte team tar vi deg med på en uforglemmelig kulinarisk reise  som vi håper overgår alle dine forventninger og bringer deg tettere på landsdelens gastronomiske hjerte.
Velkommen til bords – vi ser frem til å gi deg en smak av det ekte Nord-Norge
ESPEN RAMNESTEDT
Historien bak

espen & eva-lindaSmak

Ekteparet møttes på Svalbard i 1999, hvor de begge jobbet som kokker, og allerede i 2010 åpnet de dørene til den opprinnelige Restaurant Smak i Bodø. Siden 2017 har de videreført sin restaurant-visjon i Tromsø, først i Skippergata og nå i nye, elegante lokaler på Kræmer Brygge. Deres erfaring og dedikasjon til håndverket kommer tydelig frem i Smaks stemningsfulle atmosfære og imponerende retter.

Tankene bak

Filosofi & Ideologisweet

Filosofi Restaurant Smaks filosofi er rotfestet i bærekraft, lokalt samarbeid og respekt for sesongens rytmer. Våre råvarer kommer fra nærområdet, inkludert kalv fra Målselv, fisk fra Dragøy og grønnsaker fra lokale gårder som Nordvoll. Med kortreiste leverandører som våre partnere, sikrer vi ferskhet og støtter lokalsamfunnet. Vi skaper hver rett fra bunnen av, og vår meny utvikler seg i takt med naturens egen sesong. Gjennom samarbeid med disse dedikerte produsentene tilbyr vi matopplevelser som både er smakfulle og bærekraftige.

2010 Eventyret begynner

Det starter i bodø

Smak tilbød allerede da en utsøkt meny, årstidsbasert på lokale råvarer, med elegant tilpasset drikkepakke og med en fenomenal personlig service.

2017 Veien videre

Oppstart i Tromsø

Ved bruhodet, i Skippergata fortsatte så smakseventyret. Etter meget kort tid var det månedsvid med vantetid på bord og Tromdøfolket kjente sin besøkstid.

2024 kræmerkaia

Smak & ruda i havkanten

Smak flytter til bydelen Kræmer Brygge hvor hver minste detalj blir bygget fra grunnen av - og både areal og antall ansatte øker. Søster-restauranten Ruda åpner også vegg i vegg med et rimeligere brasseri-konsept.

Kan vi bistå med noe?

kontakt oss

    INSTAGRAM

    FØLG OSS